Suomeksi På svenska In English

Kaavin Kivi Oy:lle maakunnallinen yrittäjäpalkinto

MAAKUNNALLINEN YRITTÄJÄPALKINTO 2015 KAAVIN KIVI OY:LLE  

Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2015 luovutettiin yli 500 juhlivan yrittäjän ja ystävän kera kaavilaiselle Kaavin Kivi Oy:lle Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa lauantaina 21.11. Kiuruvedellä.


Valinnan palkinnon saajasta on tehnyt Savon Yrittäjien hallitus, joka perusteli palkitsemista mm. seuraavasti:


”Kaavin Kivi Oy on loistava esimerkki pieneltä paikkakunnalta alkaneesta kasvuyrittäjyydestä. Yritys perustettiin 26 vuotta sitten hyvin perinteiselle hautakivialalle ja on tänä aikana kasvanut markkinajohtajaksi alallaan. Kaavin Kivi Oy on tällä hetkellä Suomen kovan kiven jalostusyrityksistä toiseksi suurin.
Kaavin Kivi on myös erittäin hyvä esimerkki yrityksestä, jolla on kykyä ja halua luoda sekä ottaa käyttöön uusia tapoja liiketoiminnassaan. Yritys on kehittänyt tuotantoaan jatkuvasti ja laadukkaasti niin, että se pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin kiven työstössä ja muotoilussa. Lisäksi Kaavin Kivi Oy on merkittävä työllistäjä paikallisesti ja alueellisesti.”


Savon Yrittäjien Maakunnallista Yrittäjäjuhlaa vietettiin lauantaina 21.11.2015 winter wonderland -teemalla Kiuruveden liikuntahallissa, joka täyttyi ääriään myöten lähes 500 yrittäjästä, heidän seuralaisistaan ja yrittäjäyhteistyötahojen edustajista eri puolilta maakuntaa.

Ajatonta Kauneutta


Kivilähde – Kaavin Kivi Oy on vuonna 1989 perustettu kivenjalostusyhtiö, joka on tunnettu kauniista ja yksilöllisistä hautamuistomerkeistään. Yritys sai alkunsa vuonna 1989 kun Eino Lovikka ja Seppo Lehtonen remontoivat Kaavin kunnassa vanhaan navettaan yritykselle väliaikaiset tuotantotilat. Yrityksen ensimmäinen merkittävä työ oli Ukri Merikannon suunnittelema veistos Anadyomene. Teos jouduttiin valmistamaan pihalla sillä kivet eivät mahtuneet navettaan sisälle. Tämä Ahvenanmaan suurin veistos paljastettiin Maarianhaminassa vuonna 1991. Lupaustensa mukaisesti Kaavin kunta rakensi yritykselle uuden tuotantohallin vuonna 1991. Halli osoittautui nopeasti kasvavalle yritykselle liian pieneksi ja uudet tilat valmistuivat nykyiseen osoitteeseen Kirjekuorentielle jo vuonna 1995.


Hautakivimalliston suunnittelusta on vastannut yrityksen henkilökunta, päävastuun ollessa toimitusjohtaja Marita Mielosella sekä Elina Kärkkäisellä. Vuonna 2012 yritys käytti ensimmäisen kerran ulkopuolista suunnittelijaa kun palkittu muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen suunnitteli yritykselle pidetyn Ikuisuus – muistomerkkisarjan.


Perustamisen yhteydessä yritykselle pyrittiin etsimään kivialaa ja tuotantoa kuvaava nimi, mutta ehdotukset eivät menneet patentti- ja rekisterihallituksessa läpi. Lainoittajan huomautellessa yrityksen nimettömyydestä ja pystyäkseen keskittymään työntekoon päädyttiin yritykselle antamaan nimeksi Kaavin Kivi Oy. Yritys etsi aktiivisesti uuden toimipisteen paikkaa Pirkanmaalta. Etsintä päättyi vuonna 2012 kun yritys osti Ylöjärven Kivilähteentieltä tontin uutta tehdasta varten. Aikanaan kyseisellä tontilla sijaitsi kivillä reunustettu lähde, josta tie on saanut nimensä. Kivilähde rekisteröitiin Kaavin Kiven aputoiminimeksi ja samalla kivitasoja valmistanut tytäryhtiö sulautettiin emoyhtiöön saman nimen ja logon alle. Nykyisellään yrityksen logo kuvaa lähteestä heijastuvaa kiveä. Lähde tuo mieleen veden raikkauden ja virkistävän vaikutuksen, tämän yritys toteuttaa kiviin muotoilun keinoin. 23 vuotta kestänyt nimen miettiminen oli päättynyt.


Rohkeus, muotoilu, intohimo, luotettavuus, asiakaspalvelu sekä nöyryys niin palvelua, uudistamista kuin materiaaliakin kohtaan ovat olleet kulmakivet yrityksen kasvussa valtakunnalliseksi toimijaksi. Tänä päivänä yrityksellä on yli 300 jälleenmyyjää ympäri Suomea ja historiansa aikana se on valmistanut n. 37 000 hautamuistomerkkiä sekä lähes 10 000 keittiön työtasot. Yritys katsookin olleensa merkittävässä osassa vaikuttamassa maamme hautamuistomerkkikulttuuriin sekä hautausmaiden ilmeeseen tuomalla taidetta ja muotoilua ihmisten arkipäivään ja vainajien muistamiskulttuuriin. Vuonna 2015 yritys jatkaa edelleen kasvu-uralla, avattuaan asiakastoiveiden kannustamana kivimyymälän Helsinkiin.


Yritys haluaa lähettää lämpimät kiitokset koko henkilökunnan puolesta niin jälleenmyyjilleen kuin asiakkailleen ympäri Suomen.

 

Kivilähde – Kaavin Kivi Oy
- Suomen suurin hautamuistomerkkien valmistaja
- Päätuotteina hautamuistomerkit sekä keittiöiden kivi- kvartsi- sekä keraamiset tasot
- Muita tuotteita erilaiset monumentit, piha- ja sisustuskivet sekä kiviblokit
- Liikevaihto 4,7 m€, henkilöstö 36
- Tehtaat ja myymälät Kaavilla ja Ylöjärvellä, lisäksi myymälä Helsingissä
- Omat louhimot Rautavaaralla, Kiuruvedellä sekä Varpaisjärvellä


Palkinnon vastaanottivat hallituksen puheenjohtaja Eino Lovikka, toimitusjohtaja Marita Mielonen sekä Ylöjärven yksikön johtaja Pekka Räsänen.

« Takaisin edelliselle sivulle

:

×
×

Tasojen hakukone

Kivitasohakukone
Hae valikoimastamme
hakukoneen avulla