Suomeksi På svenska In English

Mittaus ja asennus

Kivitasojen mitoitus ja asentaminen on syytä tehdä huolella. Tarjoamme mielellämme kivitasojen yhteyteen mittaus- ja asennuspalvelua, joka on saatavissa useimmilla paikkakunnilla. Voit tehdä mittauksen ja asennuksen myös itse; noudata silloin alla olevia ohjeita.

Mittaus

Ennen mittauksen aloittamista on hyvä hankkia keittiökalusteiden pohja- ja mittapiirustukset.

Mittaa tasojen pituudet ja leveydet ja piirrä niistä mittapiirustus. Ota huomioon sauma- ja asennusvarat mitoittaessasi tasojen pituutta. Aukottoman kiven pituus voi olla 2400-3000mm kivilajista riippuen; aukollisen tason maksimipituus n. 2400mm. Tasojen saumakohdat katsotaan runkojen kanssa sopiviksi.

L- ja U-mallisissa keittiöissä on mitattava, että kulmat ovat suoria. Kulmapoikkeamista tulee mainita tilauskaavakkeessa.

Varmista, että tason alla kaapistossa on tilaa altaalle.

Merkitse piirustukseen altaan tai liesiaukon keskipisteen etäisyys tason päästä tai aukon alkamiskohta tason sivusta mitattuna. Mitoita tarvittaessa myös aukon etäisyys sivusta. Ota ylös altaiden ja liesien merkki ja mallinumero.

Mikäli käytössäsi on keittiökalustepiirustukset, mitoita myös kaappien runkojen ulkomitat piirustukseen.

Muiden aukkojen, kuten hananreikien tai pattereiden kolot tulee merkitä mittapiirustukseen sekä tason päädystä että reunasta mitoitettuna aukon keskikohtaan. Merkitse myös kolojen koot.

Kulmapaloja mitoitettaessa on hyvä käyttää vakiokulmasabluunaa, jonka avulla mitataan mahdolliset kulmapoikkeamat. Kaikki poikkeamat ilmoitetaan mittapiirustuksessa.

Mittapiirustukset lähetetään tehtaalle tilauksen yhteydessä.

Asentaminen

Tarkasta tuotteen saavuttua pakkaus ja tasot näkyviltä osin. Tasot on aina tarkistettava välittömästi niiden saavuttua, vaikka asennus olisi myöhemmin. Jos huomaat tasojen vioittuneen kuljetuksessa ilmoita siitä välittömästi. Mikäli tasoissa on vaurioita on siitä tehtävä huomautus rahtikirjaan.

Tarkasta aluksi asennusalustan suoruus. Koloa mahdollisen altaan vaatima tila allaskaappiin. Siirrä tasot lähemmäksi asennuspaikkaa ja suunnittele etukäteen missä järjestyksessä tasot kannattaa nostaa paikoilleen.

Tasot kannetaan pystyasennossa, koska tässä asennossa ne kestävät eniten rasitusta. Älä nosta tasoja aukkojen kohdasta vaan tasojen päistä.

Nosta taso pystyasennossa kaapiston päälle. Työnnä tasoa varovaisesti seinää kohti kääntämällä samanaikaisesti tasoa vähitellen lappeelleen. Varo tason nurkkia ja särmiä osumasta kovasti seinää tai toista tasoa vasten, koska tällöin on vaarana kiven lohkeaminen. Varo aukkokohtia, jotka ovat hauraimpia eivätkä kestä kovia iskuja.

Mikäli tasoissa on paksuuseroja, käytä metalli tai muovilevyjä tasojen yläreunan tasaamiseen. Käytä levyjä koko tason matkalla.

Kivitasojen liitoskohdassa laitetaan tasojen väliin massa. Massa laitetaan juuri ennen tasojen yhdistämistä molempien tasojen sivusaumaan. Mahdolliset roiskeet voit poistaa massan kuivuttua esim. mattoveitsellä.

Kivitasojen ja kaapiston runkojen väliin ei saa laittaa silikonia. Massaa voidaan käyttää taustalevyn ja tason saumaan. Pienet tasot voidaan saumata tason alta kaapiston yläreunaan.

kivitasot:

×
×

Tasojen hakukone

Kivitasohakukone
Hae valikoimastamme
hakukoneen avulla