Suomeksi På svenska In English

Hoito-ohjeita

Valittuanne kivitasot, olette hankkineet lujan, kestävän ja helppohoitoisen tasomateriaalin. Oikein hoidettuna kivitasojen käyttöikä pitenee, joten tietyt hoitoa koskevat ohjeet on hyvä pitää mielessä.

Kiiltävä graniittipinta on hygieeninen ja helppo pitää puhtaana. Pöytäpinnat pidetään puhtaina pyyhkimällä ne kostealla tai nihkeällä liinalla. Kiillotettu kivipinta on tiivis eivätkä graniitit yleensä ime likaa huokosiin. Halutessasi voit käyttää neutraaleja ja lievästi happamia tai lievästi emäksisiä pesuaineita. Puhdistukseen ei saa käyttää vahvasti happamia (pH alle 3) tai vahvasti emäksisiä (pH yli 10) eikä hankaavia aineita.

Jotkin vaaleat kivilaadut on hyvä suojata kivensuoja-aineella muutamia kertoja vuodessa. Tällaisia kivilaatuja ovat Royal Beige, Blanco Perla, Kurun harmaa sekä Pohjolan loimu. Tahrat ja ruoka-aineet on syytä poistaa nopeasti näiden kivien pinnalta, etteivät ne ehdi imeytyä kiven pintaan. Pahimpia tahraajia ovat kahvi, punaviini sekä marjamehut. Lisäksi sitruuna (pH 2) voi jättää jäljen joidenkin kivien pintaan.

Vaaleilta kiviltä tahrat on poistettava heti. Mikäli kiveen on imeytynyt väriä, voidaan sitä puhdistaa asetonilla, jota on saatavana rautakaupoista. Kostuta puhdas kangas asetoniin ja pyyhi tahra useaan kertaan kankaalla. Pese puhdistettu alue normaalilla neutraalilla pesuaineella. Syvälle imeytynyt tahra ei välttämättä puhdistu täysin. Käsittele lopuksi taso Dyny -kivensuoja-aineella.

Kiven päällä kannattaa käyttää leikkausalustaa, koska erikoisteräksestä valmistetut veitset saattavat olla kiveä kovempaa materiaalia ja näin ollen kiveä naarmuttavia.

Kivitaso kestää jossakin määrin lämpöä, mutta esimerkiksi kuumaa kattilaa ei saa jättää pitkäksi aikaa kivitasolle halkeamisvaaran takia. Kivitaso on erinomainen leipomisalusta, mutta taikinan nostatukseen on parempi puinen pinta tai esim. takan lämpö.

kivitasot:

×
×

Tasojen hakukone

Kivitasohakukone
Hae valikoimastamme
hakukoneen avulla